Elektrické pece na pizzu a další vybavení pro správné letní občerstvení
Letní počasí láká mnoho lidí k výletům za kulturními památkami, na cyklostezky, či jen tak na procházky městem. Málokdo během procházky odolá vůni křupavé do zlatova upečené pizzy linoucí se z rychlého občerstvení. Chytré hlavičky umí využít situace a s vidinou sezónního přivýdělku si pořídí stánek s občerstvením pro turisty. Není to věru špatný nápad, jen to chce správné vybavení. Pojďme se podívat, jaké pomůcky a nástroje budeme potřebovat na výrobu té nejlepší pizzy.
Příprava těsta
Než se vrhneme na prodej pizzy, budeme potřebovat několik základních přístrojů. Jako první se zaměřme na výrobu těsta, které je nutné mít připravené dopředu a ve větším množství. Na začátek budeme potřebovat výkonné hnětače. Ingredience jednoduše vložíme do nádoby určené do hnětače a přístroj se postará o zbytek. Je to velké usnadnění práce, protože hníst těsto je činnost náročná na sílu i čas. Dalším užitečným pomocníkem, jenž nám ušetří čas, je kynárna. Jedná se o vyhřívanou skříňku, v níž těsto vesele kyne při vhodné teplotě po stanovenou dobu. Jakmile máme tento základ, můžeme se vrhnout na pořizování výbavy potřebné pro samotné pečení.
Rychlé pečení
Aby zákazník nečekal u hladového okna týden, měli bychom vybírat kvalitní a výkonné pece na pizzu, které pečou rovnoměrně a výsledný pokrm je na okrajích křupavý a uprostřed vláčný, ale ne syrový. Správná teplota při jaké pizzu péct se pohybuje od 250 °C výše. Pokud naše zařízení nedosáhne minimálně této teploty, měli bychom zvážit koupi nového stroje. K vyndávání horkého pokrmu z pece slouží lopaty na pizzu. Ty bychom určitě neměli v našem bufetu postrádat, pokud nechceme riskovat popálení rukou. Tyto lopaty mají dlouhou násadu, takže při manipulaci s ní nehrozí úraz způsobený vysokým žárem, který z pece sálá.