Za kvalitní hračky si raději připlaťte

Rate this post

Pamatujete si, s čím jste si hrávali za dob svého dětství? To ještě nebýval takový výběr hraček, že? Děti si dokázaly vyhrát i s obyčejnými figurkami, panenkami, autíčky a plyšáky. Dnes místo toho trh zaplavují všemožné hračky, co se umí pohybovat, vydávají zvuky, blikají, někdy dokonce i mluví. Všechno vypadá hrozně hezky, ale přesně tohle jsou typy hraček, které pomalu a jistě ubíjí dětskou kreativitu a fantazii.

Naštěstí se na trhu stále dají najít takové hračky, jež si zachovávají svoji „starou“ tvář, podporují kreativní myšlení, fantazii a také procvičují jemnou motoriku.

Jak poznáte dobrou hračku?

Velmi důležitou roli hraje materiál. Dnes se sice téměř všechno vyrábí z plastu, ale každé dítko by mělo doma mít rovněž poctivé dřevěné výrobky. U autíček zase upřednostňujte kovové provedení, bývá totiž odolnější než plasty.

Dětem se bohužel zpravidla líbí blikající hračky vydávající zvuky. Ty jsou pro ně ovšem spíš nevhodné, nechte je raději, ať trochu zapojí hlavičku a vyfantazírují si své chování hraček. Nezapomeňte se koukat na doporučený věk. Výrobci mají dobře vysledované, jak staré děti si s předmětem vyhrají. Nezkoušejte nechat dítě, aby do hračky dorostlo. Až k tomu dojde, bude mít předmět už natolik okoukaný, že ho nebude bavit.

Nevíte si rady? Zkuste něco osvědčeného

Zavzpomínejte, jaké hračky byly na trhu již za vašich dob. Mnohé z nich se dají sehnat dodnes a stále jsou tak oblíbené. Příkladem mohou být například LEGO stavebnice. Sice nejsou úplně nejlevnější, ale berte je jako investici – je dost pravděpodobné, že si s vámi zakoupenou stavebnicí budou hrát ještě vaše vnoučata. Dále si můžete vzpomenout třeba na modely Bruder. Ty už se také prodávají desítky let a podobně jako u stavebnice LEGO si s nimi hrají děti i tatínci. Máte doma syna? Pak se podívejte na Skluzavky.cz a rovnou nějaký pěkný model traktoru či zemědělského stroje vyberte.

Podobné články...